گواهینامه ISO, HSE گواهی نامه iso , hse گواهینامه ایزو, استاندارد ISO و گواهی , HSE – MS گواهینامه CE , گواهی IMS ، گواهی تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران ، گواهی تایید صلاحیت پیمانکاری ، رتبه انفورماتیک , رتبه پیمانکاری

09226799678

info@ims-iso.ir

درباره گواهینامه ایزو

گواهینامه ایزو چیست؟ درباره گواهینامه های ایزو چه باید بدانیم؟ گواهینامه های ایزو ، اخذ گواهی ایزو ، نحوه صدور گواهینامه ایزو ، آنچه درباره گواهینامه های ایزو باید بدانیم. انواع گواهی نامه های ایزو کدامند؟ گواهینامه های ایزو پرکاربرد کدامند؟ چرا باید گواهی ایزو بگیرم؟ مراحل اخذ گواهینامه های ایزو ، مراجع صادر کننده گواهی نامه های ISO ، صدور گواهی ایزو و بسیاری سوالات دیگر که در خصوص گواهی ایزو برای متقاضیان پیش میاید.

گواهینامه ایزو چیست؟

گواهی ایزو یک مطلب و موضوع تخصصی ناشناخته برای عامه ی مردم و شرکتها هست و غالبا افراد و شرکت ها وقتی ازشون درباره گواهی ایزو پرسیده شود نمی دانند که ایزو و گواهی ایزو چیه و شاید تنها نامی از آن را شنیده باشند و درباره ماهیت آن چیزی نمی دانند و در نهایت شاید آرم آن را بر روی بسته های مختلف دیده باشند و مثلا آرم ایزو9001 ، ایزو14001 و ایزو45001 و ایزو22000 و بسیاری دیگر را بر روی بسیاری بسته ها دیده باشند و اما از ماهیت آن اطلاعی ندارند. هر استانداردی یک مشخصه دارد و کدی دارد که نشانگر آن استاندارد خاص هست. به طور کلی اگر بخواهیم گواهینامه های ایزو را بررسی کنیم به دو نوع کلی تقسیم می شوند: گواهینامه ایزو عمومی ، گواهینامه ایزو تخصصی .

گواهی ایزو عمومی

گواهی نامه های ایزو عمومی همان طوری که مشخص هست شامل گواهی نامه هایی هست که دارای عمومیت هستند و برای تمامی شرکتها فارغ از نوع فعالیت آنها کاربردی هست و می توانند آنها را برای مجموعه خود بگیرند. همچنین ممکنست جهت مناقصات از شرکتها درخواست بشود و این گواهی نامه ها ممکنست از طرف کارفرمای مناقصه گزار از کلیه سازمانها درخواست بشود. گواهینامه ایزو9001 سیستم مدیریت کیفیت ، گواهی ایزو14001 سیستم مدیریت زیست محیطی و گواهی نامه ایزو45001 سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای سه گواهینامه ای هستند که برای تمامی شرکتها فارغ از نوع فعالیت آنها کاربردی هست و ممکنست از آنها خواسته شود. گواهی ایزو9001 الزامات کیفی سازمانها را تعیین می کند و هنگامی که سازمانی ایزو9001 را در سازمان خود طراحی و پیاده سازی می کند می گویند که الزامات کیفی را در فرآیندهایش رعایت کرده و در راستای تمامی فرآیندهای خود از محصولات تا خدمات کیفیت را مد نظر خود قرار می دهد. گواهینامه ایزو14001 الزامات زیست محیطی را برای شرکتها مطرح می کند و اینکه فعالیت آنها به محیط زیست آسیب نرساند و منابع طبیعی و محیط زیست برای نسل آینده حفظ گردد. یک سازمان با طراحی و پیاده سازی استاندارد ایزو14001 نشان می دهد که فعالیتهایش در راستای حفظ محیط زیست می باشد. گواهی ایزو45001 الزامات ایمنی و بهداشت شغلی را بیان می کند و اینکه فعالیتهای سازمان در راستای بهداشت و ایمنی کارکنان می باشد و کارکنان با انگیزه بالاتری در راستای اهداف سازمان گام برمی دارند.

گواهی نامه ایزو تخصصی

مجموعه عمده گواهینامه های ایزو ، گواهی نامه های تخصصی هستند که متناسب زمینه فعالیت سازمان تعریف می گردند. هر صنعت و حرفه ای یک یا چند گواهی ایزو دارد و به همین جهت تعداد گواهی نامه های تخصصی ایزو بسیار زیادند. به عنوان مثال در حوزه صنایع غذایی گواهی نامه ایزو22000 تحت عنوان سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی ، گواهی ایزو29001 سیستم مدیریت کیفیت در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ، گواهینامه ایزو13485 سیستم مدیریت کیفیت در صنایع و تجهیزات پزشکی ، گواهی نامه ایزو 27001 سیستم مدیریت امنیت اطلاعات و انواع و اقسام گواهی نامه های تخصصی که به علت تعداد بسیار زیاد آن در اینجا نمی توان تمامی آنها را نام برد.

مراحل صدور گواهینامه ایزو

صدور گواهی ایزو طی مراحل متعددی انجام می گیرد و به طور کلی مراحل ثبت و صدور گواهی ایزو را می توان اینطور تعریف کرد:

انتخاب هدف از اخذ گواهی ایزو

تعیین نوع گواهینامه ایزو

انتخاب مرجع صادر کننده ایزو

مستند سازی و پیاده سازی ایزو

ممیزی داخلی و ممیزی خارجی

ممیزی نهایی

ثبت و صدور گواهی ایزو

ابتدا بایستی هدف اخذ گواهی مشخص شود و اینکه مثلا شرکت می خواهد جهت شرکت در مناقصات گواهینامه ایزو بگیرد یا جهت صادرات ؟ برای مطرح شدن در بازار داخلی و جهانی ؟ جهت تبلیغات می خواهد ایزو بگیرد یا رقابت با دیگر رقبا؟ و یا پیاده سازی واقعی ؟ پس در ابتدا هدف از اخذ گواهی نامه ایزو مهم هست سپس نوع گواهی ایزو متناسب زمینه فعالیت سازمان متقاضی مشخص می گردد که یا خودش اطلاع دارد و یا اطلاعات لازم را از مشاور مراکز صادر کننده ایزو همچون سیستم کاران دریافت می کنند که در بالا به انواع گواهی ایزو اشاره نمودیم. بعد از تشخیص نوع گواهی ایزو نوبت به مهمترین مرحله مرجع صدور ایزو می رسد که بسیار مهم هست و انتخاب یک مرجع معتبر نقش بسیار مهمی در گواهی نامه دارد و این امر بسته به نیاز متقاضی و وسعت مجموعه و وسع و توان مالی و زمان و هزار و یک دلیل دیگر می باشد. توضیح مختصر بیشتر اینکه چنانچه یک شرکت بخواهد گواهی ایزو با بالاترین اعتبار دریافت کند بایستی از طریق مراجع iaf اقدام کند. IAF تنها نهاد معتبر معرفی شده در سازمان جهانی ایزو هست که درون سایت ایزو به آن اشاره گردیده است. مراجع صادر کننده ایزو یا اصطلاحا CB هایی معتبرند که تحت اعتبار یک AB دولتی باشند که زیر نظر IAF فعالیت می کند. این نوع گواهی ایزو بالاترین اعتبار را دارد و شرکتهای متقاضی ایزو اصل که توان مالی دارند و همچنین می خواهند صادرات کنند از این نوع مراجع گواهی خود را دریافت می کنند. البته این گواهی نامه ها مدت زمان طولانی با هزینه بالا دارند و به همین جهت درون ایران غالبا از طریق مراجع عیر IAF اقدام می شود و حالا این سوال پیش میاید که غیر IAF چیست؟ گواهی نامه های ایزو که تحت اعتبار CB و AB داخلی هستند و زیر نظر IAF نیستند بهشان غیر IAF گفته می شود و بعد از انتخاب مرجع صادر کننده ایزو ، مستندات از سوی مراجع ارائه می گردد که هر گواهی ایزو یک مستندات خاص خود را دارد. سپس بعد از ارائه مستندات نوبت به پیاده سازی استانداردها متناسب با مستندات می باشد که البته به خواسته شرکت متقاضی انجام می گیرد. در مرحله بعد شرکت متقاضی جهت مشاهده انطباق ها و رفع عدم انطباقها مورد ممیزی قرار می گیرد و در نهایت ممیزی نهایی صورت می گیرد و ممیز اجازه صدور گواهی ایزو را صادر می کند.

مرکز محمدیان به عنوان اولین و معتبرترین مراکز مشاوره و ثبت صدور ISO تمامی اطلاعات لازمه درباره گواهینامه ISO را به صورت رایگان توسط مشاورین با تجربه ارائه می کند. تمامی خدمات مشاوره مرکز محمدیان رایگان بوده و صفر تا صد اخذ گواهی ISO متناسب نیاز شما و زمان و هزینه ی شما متقاضی محترم را بر عهده می گیرد و شما را متناسب نیاز و وقتتان به گواهی ISO درخواستی از مرجع درخواستی تان خواهد رساند.

 

اخذ گواهینامه ایزو صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید