گواهینامه ISO, HSE گواهی نامه iso , hse گواهینامه ایزو, استاندارد ISO و گواهی , HSE – MS گواهینامه CE , گواهی IMS ، گواهی تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران ، گواهی تایید صلاحیت پیمانکاری ، رتبه انفورماتیک , رتبه پیمانکاری

09226799678

info@ims-iso.ir

 

چجوری گواهینامه ایزو ISO بگیرم؟

مقدمه

امروزه استقرار سیستم‌های مدیریتی در سطح مجموعه‌ها به یک امر لازم و ضروری تبدیل شده است. چراکه چشم پوشی کردن از اجرا و پیاده سازی استانداردهای جهانی در میان این همه رقابت پایه‌های یک سازمان را متزلزل می‌کند و کم کم اقتصاد و چرخه رشد یک مجموعه را از پای در می‌آورد. سازمانها و شرکتها از گرفتن گواهینامه‌های ایزو ISO باکی نداشته باشند. با گذراندن چند مرحله همراه با کمک و راهنمایی مشاوران و کارشناسان مجموعه ما براحتی طول مسیر دریافت ایزو‌ از طی کنید. مراحل گرفتن گواهی ایزو شامل چند بخش میشود با داشتن آگاهی نسبت به هر مرحله کار صدور ایزو روانتر می‌شود و احساسی رضایت بخش برای مدیران و مسئولان ایجاد می‌شود‌.

 

ارتباط با مرکز مشاوره ایزو ISO

اخذ و دریافت گواهینامه‌ها و استانداردهای جهانی به تخصص و مهارت افرادی کاربلد نیاز دارد. گواهینامه ایزو بخاطر اینکه یک مدرک بین المللی است یک مرجع و مرکز مشخص و ثابتی ندارد که بتوان مانند گواهینامه‌های ملی همچون گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران یا گواهینامه تایید صلاحیت شرکت های خدماتی ( مجوز اداره کار ) یا گواهی صلاحیت پیمانکاری ( رتبه پیمانکاری ) به سراغ وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و یا سازمان برنامه و بودجه ( ساجات ) برویم یا از طریق سایت‌های داخلی آنها اقدام به اخذ گواهینامه‌های ملی نماییم. پس برای گرفتن گواهی ایزو نیازمند مراجعه به مراکزی همچون مهندس محمدیان هستیم که در خصوص گواهینامه‌های ایزو ISO فعالیت می‌کنند. اعتماد به هر مرکزی کار آسانی نیست و باید قبل از اقدام انجام پروژه اخذ از اعتبار و اصالت مرکزی که انتخاب کرده‌ایم مطمئن شویم. کار اصلی مراکز مشاوره ایزو معرفی تمام نهادهایی است که به عنوان مرجع صادر کننده گواهینامه‌های ایزو یا در ایران فعالیت می کنند و یا این که خارجی هستند و نمایندگان آنها در ایران شعبه دارند.

 

مشخص نمودن اهداف سازمان

اولین اقدام یک مرکز مشاوره این است که با برگزاری جلسات با رابطان و مدیران مجموعه‌های متقاضی اهداف و چشم اندازهای هر سازمانی را از درخواست گواهینامه ایزو بررسی می‌کنند. وقتی هدف مشخص باشد انتخاب نوع گواهینامه و نوع مرجع صدور گواهینامه به درستی انجام می‌شود. اهداف سازمان‌ها می‌تواند شامل شرکت در مناقصات، برندسازی و کسب نام و شهرت، بازاریابی گسترده‌تر و وسیعتر، حمایت از مصرف کنندگان، طراحی و پیاده‌سازی واقعی استانداردهای ایزو جهت حضور موفق هم در بازارهای داخلی و هم در بازارهای خارجی و جلب اعتماد و رضایت مشتریان و مصرف کنندگان و بهره وری و سودآوری بیشتر و یا قرار گرفتن وندور لیست ( Vendor List ) باشد.

 

انتخاب نوع گواهینامه ایزو ISO

نوع فعالیتها و پروژه‌های هر سازمانی منجر به انتخاب نوع گواهینامه ایزو می‌شود. گواهینامه‌های ایزو به دو دسته عمومی و تخصصی تقسیم می‌شوند. کلیه سازمان‌ها و شرکت‌ها با هر نوع زمینه فعالیتی بهتر است ابتدا گواهی ایزو ۹۰۰۱ را انتخاب کنند زیرا اجرای سیستم مدیریت کیفیت در سطح مجموعه به فرآیند‌ها و بخش‌های مختلف سازمانی سامان می‌دهد و ارتقاء سطح کیفیت محصولات و خدماتشان را تضمین می‌نماید. سازمانها و موسسات درخواست کننده ایزو می‌توانند به طور همزمان یک یا چند گواهینامه را هم در حوزه‌های عمومی و هم در حوزه‌های تخصصی درخواست کنند.

 

تعیین مرجع صدور گواهینامه ایزو ISO

مراکز مشاوره فعال در حوزه ایزو که به صورت رسمی و معتبر فعالیت می‌کنند با چندین مرجع صدور گواهی ایزو در ارتباط هستند و با توجه به نیاز و اهداف و میزان بودجه هر سازمانی کارشناسان مربوطه لیست کامل از مراجع را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند. مراحل ثبت و صدور هر مرجع صدور متفاوت است. هر سازمان و مجموعه‌ متقاضی با توجه به نیاز و میزان بودجه و اهدافش یک مرجع را جهت پیشبرد کارهایش انتخاب می‌کند. تعداد بیشماری مراجع صدور در ایران هم به صورت رسمی و معتبر و هم به صورت غیر رسمی و نامعتبر فعالیت می‌کنند. بنابراین میتوان مراجع صدور گواهی ایزو را به دو دسته مراجع خصوصی ( غیر رسمی ) و مراجع بین المللی ( رسمی ) تقسیم نمود. با انتخاب مرجع صدور ایزو در این مرحله بقیه کار اخذ برای هر سازمانی متفاوت می‌شود. اگر مرجع خصوصی ایزو انتخاب شود دیگر نیازی به گذراندن مراحل طراحی و مستندسازی و پیاده سازی استانداردهای ایزو نیست و مرحله ممیزی نهایی هم حذف می گردد ولی اگر مرجع صدور رسمی و بین‌المللی ایزو انتخاب شود مراحل طراحی و پیاده سازی مستندات ایزو و ممیزی نهایی باید حتماً انجام شود. زمان و هزینه صدور گواهینامه ایزو از مراجع خصوصی بسیار کم است ولی زمان و هزینه صدور گواهینامه از مراجع بین المللی زیاد است.

 

طراحی، مستندسازی و پیاده سازی استانداردهای ایزو ISO

هر استانداردی که سازمان ایزو تدوین نموده است دارای قوانین و دستورالعمل‌هایی می‌باشد. هر مجموعه بعد از انتخاب نوع گواهینامه ایزو باید به تهیه قوانین و دستورالعملهای بپردازد. قوانین و الزامات گواهینامه ایزو همان مستندات ایزو هستند که برای تهیه نمونه مستندات به افرادی کارشناس و با تجربه نیاز است. تهیه نمونه مستندات با توجه به انتخاب نوع مرجع صدور گواهینامه به دو صورت اختیاری و اجباری می‌تواند باشد. اگر مرجع خصوصی باشد تهیه نمونه مستندات اختیاری است چراکه به صورت غیرقانونی و غیر رسمی بدون مرحله پیاده سازی مستندات، گواهی ایزو را برای مجموعه صادر می‌کند ولی اگر مرجع بین‌المللی باشد تهیه نمونه مستندات اجباری است چرا که بعد از پیاده سازی مستندات، گواهی ایزو را برای مجموعه صادر می‌کند.

 

ممیزی ابتدایی و ممیزی نهایی

انجام مراحل ممیزی بعد از طراحی و مستند سازی استانداردهای ایزو انجام می‌شود. ابتدا توسط یک کارشناس داخلی در مجموعه ممیزی و بازرسی اولیه انجام می‌شود و تمامی ضعف‌ها و عدم انطاباقات و عیوب برطرف می‌شود و در نهایت ممیزی خارجی توسط بازرس مرجع صدور گواهینامه ایزو بین المللی انجام می‌شود و بعد از بازدید نهایی رأی به صدور گواهینامه ایزو داده می‌شود و در نهایت ثبت و صدور گواهینامه ایزو انجام می‌گیرد.

 اخذ گواهینامه ایزوصفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید