شرايط صدور گواهينامه ايزو
تمام سازمانها و ارگان هايي كه قصد دارند وارد بازار رقابت با ديگر رقباي خود شوند يا كارخانه هاي توليدي به جهت اينكه كالاي استاندارد توليد و اعتماد مشتري را جلب كنند و تقاضاي بيشتر و در نهايت فروش بيشتري داشته باشند به استاندارد بودن كالا و خدمات خود توجه بيشتري نشان ميدهند به عبارتي وقتي كالا و خدمات يك سازمان بخواهد ذر حد اعلا باشد بايد استاندارد سازي شود واين امر در گرو پياده سازي گواهينامه هاي ايزو قابل اجرا ميباشد.
گواهينامه ايزو چيست وشرايط صدور ان كدام است؟
گواهينامه ايزو يك استاندارد بين المللي در جهان ميباشد كه وظيفه يكسان سازي و استاندارد سازي عوامل و كارهاي قانوني در جهت توليد و خدمات بهتر بر پايه استاندارد جهاني را شامل ميشود.iso يك سازمان بين المللي استاندارد با 147 عضو فعال كه ايران يكي از اعضاي اصلي ان ميباشد.كه اگر در مدار اعتبار iaf اين گواهينامه ايزو دريافت شود از اعتبار جهاني برخوردار است و اگر خارج از اعتبار iaf دريافت شود نه اينكه معتبر نباشد كه فقط از اعتبار داخلي برخوردار است و فقط در مناقصات داخلي قابل استفاده ميباشد. دريافت گواهينامه ايزو از طرف سازمانها براي جامعه هم سود دارد يعني وقتي موسسه اي گواهينامه ايزو ميگيرد بدين معناست كه محصول و خدمات ان سازمان قابل رقابت با ديگر خدمات وحتي در جوامع ديگر را دارد و صادرات ان كالا به ديگر كشورهاي جهان ميسر خواهد بود. و دولت روي اين سازمان سرمايه گذاري خواهد كرد در جامعه كنوني بر حسب تنوع كالا و خدمات و اينكه مصرف كننده نميداند كدام كالا و خدمات كيفيت بهتري دارد و به سراغ كدام خدمات بايد برود كه كيفيت برتر دارد در اينجا گواهينامه ايزو و استاندارد بودن خدمات اين مساله را براي مشتري روشن ميكند. جهت اخذ ايزو ابتدا سازمانها بايد بدانند كه گواهينامه ايزو انواع مختلفي دارد و اينكه به چه منظور به دنبال اخذ گواهينامه ايزو باشند سازمان و موسسات را هدايت ميكند كه كدام يك از گواهينامه ها را تقاضا كنند. گواهينامه iso 9001 و iso 14001 و همچنين 45001 كه به صورت عمومي قابل دريافت ميباشد. همه ي سازمان ها و شركت ها مي توانند طبق شرايط و ضوابط و رعايت تعهدات لازم يكي از اين يا چند مورد از گواهينامه هاي ايزو را دريافت كنند. اما مثلا براي صنعت خودروسازي گواهينامه ي ايزوي تخصصي صادر خواهد شد كه از مبحث ما خارج است.
و اما گواهينامه ايزو 9001 عمومي ترين انها محسوب ميشود كه كنترل كيفيت خدمات را شامل ميشود و اينكه ويژگي محصول و خدمات بايد به گونه اي باشد كه مصرف كننده يك فرايند خوب را دريافت كند وبعد از اين هم به دنبال همان خدمات باشد چرا كه كيفيت بهتري داشته است. و بعد عمومی ترین و مهمترین نوع ایزو ، ايزو 14001 و ايزو 45001 . و اما شرايط صدور گواهينامه ايزو همانطور كه در مبحث بالا ذكر شد سازمان متقاضي صدور گواهينامه ابتدا بايد بداند به چه منظور به دنبال اخذ گواهينامه ايزو مي باشد تا شركت صادر كننده بداند كدام نوع از گواهينامه را براي سازمان صادر كند. در مرحله ي بعد با رعايت يك سري شرايط و عوامل بايد در دوره هاي اموزشي مركز شركت و از قوانين انها مطلع شود و در همان زمينه انها را به كار ببرد مثلا در مورد گواهينامه ايزو 45001 كه مربوط به ايمني و بهداشت شغلي مي باشد بايد تمام نكات مربوط به ايمني و بهداشت رعايت شده باشد و نتيجه ي دوره هاي اموزشي در كل خدمات و توليدات اين سازمان نمايان شود.فرم فعاليت توسط نماينده مربوطه دريافت ميشود وصحت فرم و پرسشنامه از طرف مركز صدور بررسي و در مرحله دوم بايد كارشناساني كه از طرف مركز صدور گواهينامه اعزام ميشوند و به انها افسر مميزي هم گفته ميشود را پاسخگو بود كه اين كارشناسان با دقت و تبحر كامل جوانب كار را بسنجند و اقدامات لازم را انجام دهند و اگر سازمان مورد تاييد بود جهت صدور گواهينامه اقدام شود البته در بعضي موارد موسسات نوپا وقت و هزينه كافي جهت اخذ گواهينامه ايزو را ندارند كه در اين خصوص مراجع صادركننده پيشنهاد اخذ گواهينامه ارزان وفوري را به سازمان متقاضي ميدهند و يك مورد ديگر كه بايد در اين مبحث ذكر شود اينكه شركتهاي زيادي گواهينامه iso صادر ميكنند اما در بعضي مواقع اين گواهينامه ها نامعتبر ميباشد پس جهت اخذ اي گواهينامه هاي ايزو بايد به شركتهاي معتبر مراجعه كرد. البته تمامي اين امور در جهت پيشبرد كيفيت محصول و خدمات و ارتقاء شغلي سازمان و موسسات ميباشد كه بتوانند توليد داخلي را وارد دنياي رقابت كنند و در بين رقباي خود برتري و كيفيت محصول و خدمات خود را به معرض نمايش بگذارند.
صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید